8 mei officiele opening offshore windpark Gemini

| 30 april 2017

Op maandag 8 mei a.s. zal de voorzitter van de Raad van Bestuur het offshore windpark Gemini officieel en feestelijk openen. Het offshore windpark Gemini is het grootste windpark van Nederland ligt op 85 km ten noorden van Schiermonnikoog/Ameland en is één van de grootste wereldwijd.

Het offshore windpark bestaande uit 150 windturbines (Siemens 4 MW) heeft een capaciteit van 600 MW en zal ongeveer 2,6 TWh aan duurzame elektriciteit produceren. Dit is voldoende voor ongeveer 1,5 miljoen mensen in Nederland. Daarnaast kan windpark Gemini meer dan 785.000 huishoudens in Nederland voorzien van duurzame elektriciteit en Gemini zal de CO₂-uitstoot verminderen met 1,25 miljoen ton per jaar.

De opening zal in aanwezigheid van de bestuursvoorzitters van de 4 aandeelhouders van Gemini (John Brace van  Northland Power (belang van 60%), Dr. Wolfgang Bischoff van Siemens Project Ventures (20%), Pieter van Oord van Van Oord (10%) en Arjan ten Elshof van HVC (10%) worden verricht. Het managementteam van Gemini is eveneens aanwezig, algemeen directeur Matthias Haag, financieel directeur Arend Drenthe en operations manager Bart Hoefakker.

Een nieuwe app wordt geïntroduceerd, waarmee iedereen de windsnelheid op zee, de energieproductie van Gemini en de CO2 reductie continu kan volgen. Ook wordt het boek over de
wording van Gemini wordt gepresenteerd. Uit erkentelijkheid ontvangen de KNRM en de Waddenvereniging elk een cheque ter waarde van 10.000,- euro.

Tags: , , , , , , , ,

Category: Offshore Windparken, Offshore windparken, Onshore windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.