Bouwwerkzaamheden windmolen Kralingse Veer bij Capelle aan de IJssel in volle gang

| 30 mei 2016

De werkzaamheden voor de bouw van de windturbine die een ashoogte krijgt van 99 m op het terrein van awzi Kralingseveer in Capelle aan de IJssel (Zuid-Holland) zijn in volle gang.Het fundament wordt momenteel gemaakt. Na het koppensnellen wordt het staal voor de wapening gevlochten, zodat vervolgens het beton kan worden gestort.

De eerste paal is in maart jl. de grond in gegaan. Met de windmolen leveren HVC en hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) een bijdrage aan de regionale en landelijke opgave voor productie van duurzame energie. In 2020 moet 14% van de energie in Nederland duurzaam zijn. De energie die de windmolen opwekt is jaarlijks goed voor 2.600 huishoudens. HHSK faciliteert de bouw van de windturbine door grond op het terrein van awzi Kralingseveer ter beschikking te stellen.

Er is gekozen voor deze locatie, zodat de windmolen zo goed als geen hinder veroorzaakt voor woningen in de (directe) omgeving. Een slagschaduw- en geluidsanalyse zijn uitgevoerd. De windmolen voldoet aan alle wettelijke richtlijnen.

De molen heeft een levensduur van 20 jaar of langer en levert jaarlijks een CO2-reductie op van 5.050 ton, wat vergelijkbaar is met 1.350 auto’s die jaarlijks 25.000 km per jaar rijden. “De windmolen is een mooie samenwerking tussen HVC en aandeelhouder HHSK”, aldus Dion van Steensel (directeur HVC). “Hierdoor kunnen bedrijven in de directe omgeving schone energie afnemen. En we onderzoeken hoe burgers kunnen participeren in de windmolen”. Josien van Cappelle (Wethouder duurzaamheid, Capelle aan den IJssel) vult aan: “Het is een mooi initiatief, deze windmolen op het bedrijventerrein Rivium betekent een forse impuls voor het opwekken van duurzame energie in Capelle”.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.