Chevalier Floatels verwelkomt nieuw schip

| 30 augustus 2022
Chevalier Floatels verwelkomt nieuw schip

CF Explorer © Chevalier Floatels

Chevalier Floatels heeft een nieuw schip aan zijn vloot toegevoegd. Het bedrijf heeft het survey schip Petrel Explorer van Seabird gekocht. Het schip zal worden omgebouwd to een SPS (Special Purpose Ship) Walk to Work schip.

Het nieuws volgt na de recente verkoop van Chevalier Floatels CF Fortune aan Oceanica. De Petrel Explorer, nu CF Explorer genoemd, is afkomstig van het Noorse SeaBird Exploration, een wereldwijde leverancier van 2D en 3D seismische data-acquisitie voor de olie- en gasindustrie. Chevalier Floatels heeft het schip gisteren in ontvangst genomen, zo meldt het bedrijf op social media.

De Petrel Explorer is een krachtig DP2 schip met helideck en heeft een enorme opslagruimte. Op dit moment is het schip geclassificeerd als een survey schip maar zal worden omgebouwd tot een SPS   walk to work schip. Het schip heeft in de huidige configuratie 40 hutten met 54 bedden. Chevalier Floatels wil het aantal bedden en hutten verder uitbreiden. Het bedrijf zegt momenteel aan de verbouwingsplannen te werken en de nieuwe configuratie zo spoedig mogelijk bekend te kunnen maken.

Chevalier Floatels bezit en exploiteert twee Walk to work supportschepen en vier drijvende hotels. Bron: Chevalier Floatels

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.