Consortium van Australische en internationale bedrijven dienen aanvraag in voor 2,5 GW offshore windontwikkeling in Australië

| 30 mei 2023

© Mainstream

Een consortium bestaande uit Mainstream Renewable Power (“Mainstream”), Reventus Power, AGL en DIRECT Infrastructure, heeft een haalbaarheidsvergunning aangevraagd voor een offshore windproject van 2,5 GW voor de kust van Victoria, Australië.

Het gebied in de Bass Strait voor de kust van Gippsland, Victoria, is de eerste offshore windzone die door de Australische regering werd uitgeroepen. Volgens het Australian Department of Climate Change, Energy, the Environment and Water heeft de zone van 15.000 km2 het potentieel om jaarlijks meer dan 10 GW aan energie op te wekken en de creatie van duizenden nieuwe banen te ondersteunen.

Het voorgestelde 2,5 GW-project heeft het potentieel om aanzienlijke economische voordelen voor Australië te genereren, waaronder meer dan 3,7 miljard AUD toegevoegde economische waarde en de creatie van meer dan 8.600 voltijdse equivalente banen volgens de eerste sociaaleconomische impactstudie van het consortium. Bovendien zal de ontwikkelingsfase een investeringspakket van 400 miljoen AUD omvatten om de ontwikkeling van arbeidskrachten en toeleveringsketens te ondersteunen, de overgang van de Australische industrie mogelijk te maken en lokale voordelen te creëren.

Het consortium is vastbesloten om een leidende rol te spelen in de ontwikkeling van de ontluikende Australische offshore windindustrie, waarbij kansen worden gecreëerd voor de lokale industrie en werkgelegenheid. De partners van het consortium delen een grote betrokkenheid bij de Australische energietransitie en hebben een solide staat van dienst in de ontwikkeling en groei van lokale toeleveringsketens voor de lange termijn.

DIRECT Infrastructure is een Australische gespecialiseerde projectontwikkelaar van offshore windenergie en vooroploper in de opkomende Australische offshore windenergie-industrie. AGL beheert de grootste particuliere elektriciteitsproductieportefeuille van Australië binnen de nationale elektriciteitsmarkt en is een belangrijke werkgever in de regio Gippsland. Dit project draagt bij aan de beoogde vervroegde uitstap uit steenkool tegen 2035 en de daar aan gerelateerde omvorming van de opwekkingsportefeuille, waaronder 12 GW extra hernieuwbare capaciteit.

Reventus Power is opgericht door de Canada Pension Plan Investment Board en investeert wereldwijd in offshore energie-infrastructuur en offshore wind. Mainstream Renewable Power is een toonaangevend pure-play bedrijf op het gebied van hernieuwbare energie met aanwezigheid in Europa, Latijns-Amerika, Afrika en Azië-Pacific.

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.