Eerste contracten voor Hollandse Kust (noord) aangekondigd

| 30 juli 2020

Offshore installatieschip Aeolus. © Van Oord

Nadat gisteravond bekend werd gemaakt dat CrossWind, een consortium van Eneco en Shell, de vergunning voor de ontwikkeling van een windpark in het Hollandse Kust (noord) windgebied heeft gewonnen zijn nu ook de eerste contracten bekend gemaakt. Zo gaat Siemens Gamesa de turbines leveren en Van Oord het park aanleggen.

Van Oord is door het CrossWind consortium aangesteld voor de Balance of Plant-werkzaamheden in het windpark dat op 18,5 km uit de kust komt te liggen en een capaciteit van 759 MW krijgt.

Als Balance of Plant-aannemer is Van Oord verantwoordelijk voor de engineering, inkoop, bouw en installatie van de fundaties, de verbindingskabels en het transport en installatie van de windturbines. Van Oord zet daarbij zijn offshore installatieschepen Aeolus, MPI Adventure en MPI Resolution en kabellegger Nexus in.

Siemens Gamesa gaat de windturbines leveren. In totaal levert de windturbinefabrikant 69 van haar 11 MW turbine. Deze turbines komen merendeels op een afstand van 1 km van elkaar te liggen. Dit zou ruimte kunnen bieden voor andere activiteiten zolang dit samengaat. In het nieuw te bouwen windpark gaan verschillende innovatieve technieken toegepast worden. Dit was een vereiste bij de aanbesteding van het project.

CrossWind heeft al het definitieve investeringsbesluit genomen.

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Offshore windparken

Reacties zijn gesloten.