Eerste windturbine in Windpark Kabeljauwbeek is geïnstalleerd

| 30 april 2020

© Barneveldse Kraanverhuur Instagram

In de Brabantse gemeente Woensdrecht, nabij de Belgische grens, realiseert Eneco Windpark Kabeljauwbeek. De eerste van in totaal 5 windturbines is deze week geïnstalleerd.

De bouw van het windpark startte in augustus 2019. Het gaat om 5 windturbines van de Duitse windturbinefabrikant Nordex, type Nordex N117/3600. De turbines hebben elk een ashoogte van 120 m en een rotordiameter van 117 m. Deze moeten op jaarbasis tussen de 26 en 40 miljoen kWh aan stroom opwekken.

De windturbines sluiten aan op het bestaande cluster van windmolens in de gemeente Reimerswaal en de windturbines op het haventerrein van de stad Antwerpen. Het windpark staat gepland om in het derde kwartaal van 2020 operationeel te zijn.

Omgevingsfonds
Eneco heeft samen met Stichting Dorpsplatform Ossendrecht een omgevingsfonds opgericht waarin jaarlijks een bijdrage van ten hoogste € 15.000 ter beschikking gesteld word om gebruikt te worden voor de financiering van leefbaarheids- en/of duurzaamheidsprojecten binnen de grenzen van de dorpen Ossendrecht en Zandvliet. Daarnaast maakt Eneco ook € 15.000,- vrij  om ecologische waarden en kenmerken in de provincie te versterken.

Tags: , , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.