Essent koopt komende 15 jaar stroom uit Groningse windparken

| 30 januari 2020

Impressie Windpark N33, ©Windpark N33

Essent gaat de komende 15 jaar groene stroom uit Groningse windparken kopen. Hiermee wil het energiebedrijf haar aanbod in lokaal opgewekte groene stroom vergroten en bijdragen aan de Nederlandse energietransitie.

Het betreft de windparken Eekerpolder en Oostpolder in Groningen. Deze windparken worden ontwikkeld door innogy en moeten respectievelijk dit najaar en einde zomer volgend jaar in gebruik zijn. Vanaf dat moment gaat Essent de volledige stroomopbrengst afnemen voor een looptijd van 15 jaar.

Suzan Schakenraad, Chief Operating Officer van Essent: “Nederland blijft nog achter in duurzame energie, maar heeft ook ambitieuze doelstellingen. Essent wil daar concreet aan bijdragen. Daarom kopen we groene stroom van twee windparken in Groningen in. Zo kunnen we zo’n 100.000 extra huishoudens van Nederlandse groene stroom voorzien. Ter vergelijking: dit is net zo veel als alle huishoudens van Nijmegen.”

Windpark Eekerpolder
Windpark Eekerpolder in de provincie Groningen maakt met 15 windturbines onderdeel uit van Windpark N33 met in totaal 35 windturbines en een gepland jaarlijkse opbrengst van ongeveer 500 GWh. Windpark N33 is een initiatief van het ‘samenwerkingsverband Windpark N33’ (Blaaswind BV (een initiatief van grondeigenaren uit Veendam en Menterwolde) en Yard Energy) en innogy Windpower Netherlands. In het park komen 35 Siemens Gamesa DD-130 R19 turbines te staan met een ashoogte van 135 meter en een tiphoogte van bijna 200 meter.

Windpark Oostpolder
Innogy, Waddenwind en een agrariër  Innogy realiseren in de Oostpolder een windpark van 21 windturbines met een opgesteld vermogen van circa 100 MW. innogy beheert hiervan 8 windturbines.

 

 

Tags: , , ,

Category: Onshore windparken, Onshore windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.