Franse ondernemer bouwt windturbine-boom

| 30 maart 2015

De Franse ondernemer Jérôme Michaud-Larivière heeft met zijn bedrijf New Wind de ‘Arbre à Vent’ of de ‘Wind Tree’, een meters hoge kunstmatige boom met bladeren als kleine windturbines ontwikkeld.

Prototypes van 8 meter hoog staan inmiddels in de Franse regio Bretagne in Pleumeur-Bodou en bij diverse particuliere woningen. De boom heeft met 27 bladeren, die dus kleine verticale turbines zijn, een vermogen van zo’n 3,1 kilowatt tegen een kostprijs van € 29.500,- Omdat de bladeren klein en licht zijn worden ze al in beweging gebracht door lichte wind.

Grote windturbines falen erin om deze wind te gebruiken. De windbomen hebben daardoor ook nog eens de potentie om 280 dagen per jaar te draaien. En terwijl elke boom apart 3,1 kilowatt produceert, kan een straat vol ‘waaibomen’ de nabijgelegen straatverlichting of een klein appartementencomplex van energie voorzien..!

Door gebruik te maken van de geringste wind is de ‘Windboom’ in staat om alle soorten wind te benutten, en met zijn 360°radius, krijgt deze windmolen alle turbulenties, vortexen en andere windverschijnselen die in stedelijke en landelijke omgevingen voorkomen, te pakken. De ‘Arbre à Vent’ is krachtig genoeg om de elektrische autonomie van een gezin van vier personen te waarborgen.

De bomen zijn duurzaam ontworpen en gebouwd, betrouwbaar en bestand tegen een verscheidenheid aan weersomstandigheden. De generatoren die zijn aangesloten op de bladeren worden in een omhulsel beschermd en het apparaat is zo ontworpen dat als -in de herfst of ander jaargetijde..- een blad uitvalt, de andere molentjes normaal blijven functioneren. De bomen lijken niet levensecht, maar het uiteindelijke assortiment van deze bomen, zal ongetwijfeld worden uitgebreid. En je kunt ze makkelijk aanzien als een sculptuur in de openbare ruimte.

Windmolen-boom-tree-urban

Windmolen-boom-tree-urban3

Lees meer

Bron: WantToKnow.nl

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.