GE Renewable Energy en PKN ORLEN tekenen MoU voor offshore windenergie in Polen

| 30 augustus 2021
PKN ORLEN en GE Renewable Energy gaan samenwerken aan offshore windenergie in Polen

Haliade X © GE Renewable Energy

General Electric Renewable Energy en PKN ORLEN hebben op 25 augustus een Memorandum of Understanding (MoU) getekend voor de ontwikkeling van offshore windenergie in Polen.

Polen heeft grote ambities voor offshore windenergie. Het doel voor 2030 is over 10,9 GW offshore windenergievermogen te beschikken. Tot en met 2050 zal het offshore windenergie-vermogen groeien naar 28 GW.

PKN ORLEN is een beursgenoteerd Pools petrochemisch bedrijf met o.a. een net van tankstations in Polen, Tsjechië, Slowakije, Duitsland, de Baltische Staten en Canada. Het bedrijf heeft een strategie om in 2050 emissieneutraal te zijn, de ORLEN2030 strategie.

Offshore windenergie is een van de pijlers van de groene transformatie. Tot 2030 is het bedrijf van plan om 47 miljard PLN te investeren in hernieuwbare energiebronnen, waaronder offshore windenergie. Het bedrijf is van plan om aan toekomstige offshore windenergietenders in de Oostzee mee te dingen die in het kader van de Poolse doelstelling uitgeschreven zullen worden.

Met de MoU met de vooraanstaande fabrikant van offshore windturbines, GE Renewable Energy, wil PKN ORLEN de kansen vergroten om met succes aan deze offshore windenergietenders deel te kunnen nemen.

Het GE concern is al lang in Polen actief met diverse bedrijfsonderdelen. Op dit moment werken meer dan 5 000 werknemers bij GE in Polen. Bron: PKN ORLEN

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.