Geld genoeg voor windpark Nijmegen ingezameld

| 30 juli 2015

De ambitie om de snelweg A15 de meest duurzame snelweg van de wereld te worden komt steeds dichterbij.  Ben Dankbaar (Coöperatie Windpower Nijmegen) heeft tegen omroep Gelderland gezegd dat er 2 miljoen euro ingezameld van burgers is. Dit geld is genoeg voor de bouw van een viertal windturbines langs de A15 bij Elst. 

De windaandelen van het windpark werden snel verkocht. 1,5 miljoen euro was nodig en dat bedrag is ruimschoots gehaald.  Dankbaar verwacht nog veel meer inschrijvingen.

 

De voorspelling is dat mensen hun investering makkelijk terugverdienen, mits het blijft waaien. De Ridder: ‘Een aandeel kost 250 euro. Elk jaar wordt er uit de opbrengsten van het windpark gewoon geld bijgeschreven op je rekening. De winst hangt van meerdere factoren af. Maar veruit de belangrijkste factor is de wind. Hoe harder het waait, hoe meer winst.

De totale bouwkosten voor het windpark bedragen 15 miljoen euro. Als de coöperatie voldoende eigen vermogen heeft opgehaald kan de rest worden geleend bij een duurzame bank. Ook komt een deel van het geld uit subsidies. Als het plan financieel rond is, kan de bouw van het windpark volgend jaar beginnen.

 

Bron: Omroep Gelderland

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.