Inikti start ontmanteling windturbines bij Biddinghuizen

| 30 mei 2022

Bron: Inikti (LinkedIn)

Inikti, een full service bedrijf  in wind- en zonne-energie uit Litouwen, is gestart met de ontmanteling van windturbines van Windpark Ansjovisstroom bij Biddinghuizen. In totaal verwijdert het bedrijf hier zeven Enercon E66 windturbines.

Vorige week werd de ontmanteling van de eerste windturbine afgerond, zo meldt het bedrijf. Inikti  is naast de ontmanteling ook verantwoordelijk voor de sloop van de funderingen. Het bedrijf  werkt hier samen met demontage- en transportpartners Sarens en VTG AG.

De ontmantelde windturbines gaan een tweede leven tegemoet. Na het opknappen van de ontmantelde windturbines worden deze in andere windparken geplaatst. Vier windturbines worden naar Australië verscheept, naar Advanced Energy Resources.

Repowering project

Dit ontmantelingsproject is een onderdeel van de repowering van windpark Ansjovisstroom waarbij de oude windturbines worden vervangen door nieuwe, krachtigere windturbines. De nieuwe windturbines worden geleverd door General Electric (GE). Het gaat om vijf Cypress 6.0-164 windturbines. Deze komen parallel te staan aan de Ansjovistocht tussen de Rietweg en de N305. Het repowering project maakt onderdeel uit van het grotere windproject Windplan Groen.

Tags: , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.