Inkoopcontracten gereed voor bouw Windpark Zeewolde

| 30 april 2019

Windpark Zeewolde heeft alle inkoopcontracten gesloten die nodig zijn om het windpark in het buitengebied van Zeewolde te realiseren. De contracten hebben een totale waarde van ongeveer 400 miljoen Euro. Ook is een contract voor 15-jaar stroomverkoop gesloten.

Het inkoopcontract voor meer dan 320MW aan windturbines is gesloten met de Duitse windturbinefabrikant Enercon. Het gaat om 91 windturbines die de oude 220 windturbines gaan vervangen. Het inkoopcontract van wegen, kabels en funderingen is gesloten met een combinatie van de Nederlandse bedrijven Dura Vermeer en GMB. Het operationeel-technisch bedrijfsvoeringcontract is gesloten met OutSmart en het stroomverkoopcontract is gesloten met het Europese energiebedrijf Vattenfall.

“We zijn ervan overtuigd dat we met deze partners het windpark goed en snel kunnen realiseren en ook op de lange termijn goed kunnen managen”, zegt Algemeen Directeur van WPZ BV Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma. “We starten over een half jaar met de bouw van de eerste wegen en funderingen. Dat is voordat de financiering met de banken rond is. De investering in het transformatorstation is vorige maand al gedaan (contract met ABB). Deze vroege investeringen zijn dus voor eigen rekening en risico. Het toont het lef van de boerengemeenschap die het project is begonnen en het vertrouwen in de realisatie van het windpark.”
De grootschalige bouw van het windpark start na bankfinanciering. Die is naar verwachting aan het einde van dit jaar afgesloten. Eind 2021 is het park klaar. Het zal dan het grootste windpark in Nederland op land zijn.

Windpark Zeewolde B.V. is eigendom van een unieke samenwerking van 220 boeren, moleneigenaren en bewoners in het gebied. Het is uniek dat deze samenstelling partijen dit zelf weten klaar te spelen. En het is ook uniek dat zij grote investeringen doen nog voordat de financiering met de banken rond is.

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.