Lagerwey en NovaWind vormen joint venture Red Wind

| 30 november 2017

NovaWind, het onderdeel van RosAtom verantwoordelijk voor de programma’s op het gebied van hernieuwbare energie, en zijn technologie partner, de Nederlandse windturbineproducent Lagerwey, hebben een joint venture gesloten onder de naam Red Wind.

De overeenkomst werd op 30 november 2017 gesloten tijdens de WindEurope-beurs in Amsterdam door Alexander Korchagin, CEO van NovaWind, en Huib Morelisse, CEO van Lagerwey.  Hiermee wordt voortgebouwd op de licentieovereenkomst die eerder dit jaar in Moskou werd ondertekend.

Met de overeenkomst wordt de joint venture genaamd Red Wind B.V. opgericht. Emin Askerov, plaatsvervangend algemeen directeur van NovaWind, is benoemd tot CEO van de joint venture. Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma is benoemd tot managing director. Het managementteam van Red Wind wordt binnenkort samengesteld en zal bestaan uit bekwame internationale professionals.

Red Wind is verantwoordelijk voor de marketing, verkoop en levering van de turnkey-windturbines, en voor de aftersales-ondersteuning. Red Wind zal ook leiding geven aan het lokalisatieprogramma in Rusland door voor de productielocaties van NovaWind in Volgodonsk leveranciers te contracteren en te zorgen dat deze de nodige kwalificaties verwerven. In het huidige productieprogramma is vastgelegd dat Red Wind tot 2022 in totaal 388 windturbines zal leveren. Afgesproken is dat VetroSGC een energienutsbedrijf en eigenaar van de windparken zal blijven.

“Deze overeenkomst is het resultaat van de consistente, constructieve inzet van ons gezamenlijke team, dat sinds de ondertekening van de licentieovereenkomst actief is. Het document onderstreept ons wederzijds commitment aan het succes van het windenergieprogramma in Rusland. Nu kan ik met trots zeggen dat we alle competenties aan boord hebben die nodig zijn om de Russische windindustrie te lanceren op basis van ongeëvenaarde technologieën en met het sterkst mogelijke managementteam”, aldus Alexander Korchagin, CEO van NovaWind.

Huib Morelisse, CEO van Lagerwey: “Deze joint venture is een logische voortzetting van onze gezamenlijke inspanning om een solide en technologisch geavanceerde Russische windindustrie op te bouwen. Samen bouwen we het fundament voor een nieuwe markt met een enorm potentieel. Wij zijn trots op het feit dat onze Nederlandse technologie hiervoor de basis vormt.”

Lagerwey zal haar technologie en expertise op het gebied van 2,5 MW en 4,5 MW windturbines inbrengen en zal ook voor een soepele kennisoverdracht aan haar Russische partner zorgen. De Nederlandse windturbineproducent gaat Red Wind verder helpen bij het opleiden van de medewerkers nodig voor de bouw en exploitatie van de nieuwe windparken. Lagerwey levert daarnaast ook de componenten voor de eerste 60 windturbines.

Bron; Lagerwey

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.