MMHE uit Maleisië mag IJmuiden Ver Alpha offshore station bouwen

| 30 november 2023

Malaysia Marine and Heavy Engineering Holdings Berhad (MHB), via zijn volle dochteronderneming Malaysia Marine and Heavy Engineering Sdn Bhd (MMHE), heeft van Petrofac International (UAE) het contract binnengehaald voor het eerste IJmuiden Ver Alpha HVDC offshore substation.

Visualization 2GW Platform 2

Het subcontract bestaat uit constructietechniek, fabricage, mechanische voltooiing, load out en bevestiging op zee, en bouwkundige werkzaamheden op basis van engineering, inkoop en constructie (EPC) voor zowel de jacket als de topside voor TenneT’s 2GW-programma in Nederland. Voorafgaand aan het onderaannemingscontract hadden MMHE en Petrofac in juli 2023 al een overeenkomst voor ‘early works’ activiteiten gesloten.
Het offshore substation (OSS) zal bestaan uit een topside van ongeveer 30.000 ton (inclusief apparatuur) en een jacket fundatie van ongeveer 10.000 ton. De werven MMHE West en MMHE East zullen worden gebruikt voor de oplevering van het project. Deze werven zijn de operationele centra van MHB. Deze werven behoren tot de grootste in Zuidoost-Azië met een oppervlakte van 2.005.540 vierkante meter en een jaarlijkse productiecapaciteit van 129.700 MT. De werven zijn strategisch gelegen in Pasir Gudang, Johor, Maleisië.
Daarnaast zullen de partijen ook samenwerken aan de mogelijkheid van fabricagewerkzaamheden voor twee extra OSS-eenheden van vergelijkbare grootte. Bron: MHB Afbeelding: 2 GW offshore platform, bron: TenneT

Tags: , , , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.