Natuurvergunning uitbreiding Windpark Delfzijl Zuid in orde verklaard

| 30 april 2020

© Delfzijlzuiduitbreiding.nl

De natuurvergunning voor de geplande uitbreiding van Windpark Delfzijl Zuid met 16 windturbines is in orde. Volgens een uitspraak van de Raad van State vandaag hoeft er geen verder natuuronderzoek plaatsvinden.

Het gebied waar de 16 windturbines moeten komen is in 2009 is vastgesteld als zoekgebied voor windenergie in het Provinciaal Omgevingsplan van de provincie Groningen. Het gebied ligt ten zuiden van het huidige windpark Delfzijl Zuid, in de gemeente Delfzijl.

Windpark Delfzijl Zuid Uitbreiding bestaat uit zestien windturbines met een tiphoogte van maximaal 204 m. Het opgesteld vermogen ligt naar verwachting rond de 64 MW, uitgaande van ongeveer 4 MW per windturbine.

Het college van gedeputeerde staten van Groningen heeft hiervoor eerder de natuurvergunning verleend. Verschillende partijen uit de omgeving hebben gezamenlijk beroep hebben ingesteld tegen de gebiedbeschermingsvergunning en de soortenbeschermingsontheffing. Zij vreesden onder andere negatieve effecten van de windturbines op de natuur en op beschermde diersoorten. De Raad van State heeft de bezwaren ongegrond verklaard. Dit betekent nog niet dat de uitbreidingsplannen definitief door kunnen gaan. Dit wordt aan het einde van het jaar duidelijk.

De initiatiefnemers van het project, verenigd in de Koepel Windpark Delfzijl Zuid-Uitbreiding, zijn ZuidZes B.V., Eneco Wind B.V., Kloosterlaan B.V. en HiNerg B.V.. Ventolines is aangewezen voor de ontwikkeling.

Tags: , , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.