Nieuw radarsysteem beter beschermd tegen signaalstoring windmolens

| 30 oktober 2014

Het goede nieuws bij de aanschaf van twee nieuwe luchtverdedigingsradars is dat de systemen bescherming krijgen tegen ballistische raketten & beter bestand zijn tegen signaalverstoring die windmolens veroorzaken.
Het minder goede nieuws is dat het ministerie van Defensie veel meer geld kwijt is dan gepland. De geschatte kosten zijn verdubbeld.

De vervanging van de ruim veertig jaar oude systemen in het Friese Wier en het Gelderse Nieuw-Milligen kost het rijk niet tussen de 25 en vijftig miljoen euro, maar tussen de vijftig en honderd miljoen euro, schrijft minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. Het exacte bedrag maakt Defensie niet bekend omdat dat de onderhandelingspositie kan ondermijnen.

Hennis verwacht eind dit jaar of begin volgend jaar een contract met de leverancier te sluiten. Het vervangen begint in 2017. De radars maken deel uit van ‘het systeem van waarneming, bewaking en verdediging van het luchtruim’. De systemen worden ook in NAVO-verband gebruikt.

EWT 900kW turbines in Anna Maria Polder Netherlands.web

Bron: Novem

.

Tags: , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Onshore windparken, Overheid, Wereldwijd, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.