Noorse OHT betreedt windturbine installatiemarkt met GustMSC-design schepen

| 30 juli 2020

© OHT

Het Noorse bedrijf OHT heeft vandaag aangekondigd dat het via zijn volledige dochteronderneming VIND Offshore Installation AS de offshore windturbine installatiemarkt betreedt. Het heavy transportbedrijf sloot een bindende Heads of Agreement met China Merchants Heavy Industry (CMHI) in Jiangsu, China voor de bouw van twee windturbine-installatieschepen met opties voor nog eens twee eenheden. De eerste wordt begin 2023 opgeleverd.

De schepen zijn jack-ups van GustoMSC-design. Ze beschikken over een telescoopkraan met een maximale capaciteit van 2500 ton en een maximale hefhoogte van ca. 165 m. De units kunnen efficiënt worden geïnstalleerd in waterdieptes tot 65 meter.

Ecologische voetafdruk
Speciale nadruk is gelegd op het leveren van een ecologische voetafdruk door middel van energie- en warmteterugwinning, hybride batterijoplossingen en een geavanceerd elektrisch en regelsysteem, waardoor de CO2-uitstoot met 20% wordt verlaagd in vergelijking met vergelijkbare units, stelt het bedrijf. Als toekomstige optie zijn de schepen voorbereid op installatie van brandstofcellen op waterstof om de uitstoot nog verder terug te dringen.

De eerste unit wordt begin 2023 opgeleverd. De leveringsstructuur voor de tweede unit is flexibel.

OHT is al 14 jaar actief in de olie- en gasindustrie. Sinds 2017 is het ook actief in de offshore windsector. Haar activiteiten bestonden voornamelijk uit het transport van offshore windfunderingen. Twee jaar geleden bestelde OHT het funderingsinstallatieschip Alfa Lift, ook bij CMHI. Dit schip, dat volgend jaar wordt geleverd, is ontworpen om monopiles en jackets van een drijvend schip in dynamische positioneringsmodus te installeren om een ​​hogere efficiëntie en lagere kosten te bereiken. Het eerste project is de Doggersbank A & B.

Met de bestelling van de windturbine-installatieschepen gaat het bedrijf volledig geïntegreerde Transport en Installatie (T&I) -diensten aanbieden aan de offshore windsector. De onderneming is gebaseerd op een concept en bedrijfsmodel dat oorspronkelijk is ontwikkeld door VIND Offshore Installation AS en oprichter Rune Magnus Lundetræ.

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.