Ontwerp vergunningen en toestemmingen Windpark ZE-BRA ter inzage

| 30 juli 2021
Stukken Windpark ZE-BRA ter inzage

Bron: Reimerswaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal maakten deze week bekend dat het ontwerp van de vergunningen en toestemmingen die nodig zijn voor de bouw van het Windpark ZE-BRA gedurende zes weken ter inzage liggen. 

De initiatiefnemers van Windpark ZE-BRA zijn Eneco, Lindewind en Zeeuwind. Zij willen in het grensgebied tussen de provincies Zeeland en Noord-Brabant in totaal 16 windturbines plaatsen. Veertien hiervan op grondgebied van de gemeente Reimerswaal en 2 windturbines op grondgebied van de gemeente Woensdrecht. De 16 nieuwe windturbines moeten 19 bestaande, oude windturbines vervangen.

Op dinsdag 21 gaf  de raad van Reimerswaal een voorlopige verklaring van geen bedenkingen op het plan. Het ontwerp van de vergunning en toestemmingen, inclusief de verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad, de aanvragen en bijbehorende milieueffectrapportage (MER), liggen sinds gisteren en tot en met donderdag 9 september 2021 ter inzage. Gedurende deze periode is er de mogelijkheid om een zienswijze hierover naar voren te brengen.

Twee informatieavonden

De initiatiefnemers en vertegenwoordigers vanuit de gemeente Reimerswaal en Woensdrecht organiseren op dinsdag 31 augustus in Kruiningen en op donderdag 2 september in Hoogerheide respectievelijk informatiesessies waar meer informatie ingewonnen kan worden over de plannen voor de bouw van het windpark.

In november wordt de definitieve beslissing genomen over het windpark. Ook moet de Commissie m.e.r. nog voor 9 september met een uiteindelijke beoordeling komen over het plan. Bron: Reimerswaal.nl

 

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.