Pure Energie rondt bouw windturbines bij Zeewolde af

| 30 juni 2021

© Pure Energie

Energiebedrijf Pure Energie rondt deze week de bouw van vier windturbines bij Zeewolde in de provincie Flevoland af. De vier turbines vervangen 27 oude exemplaren en zullen naar verwachting eind dit jaar stroom gaan leveren.

De vier windturbines, met 4,3 MW vermogen, zijn geleverd door de Deense windturbinefabrikant Vestas. De twee grootste windturbines hebben een ashoogte van 152 meter, een rotordiameter van 136 meter en een tiphoogte van 220 meter. De andere twee nieuwe windturbines hebben een ashoogte van 92 meter, een rotordiameter van 117 meter en een tiphoogte van 150,5 meter.

Met de afronding van de bouw deze week, volgt een proefperiode waarin verschillende instellingen worden getest. De productie van groene stroom zal naar verwachting eind dit jaar starten.

De verwachte jaarlijkse stroomproductie is bijna 37 miljoen kilowattuur. Dit is een toename van zo’n 14% ten opzichte van de gezamenlijk productie van de 27 oude turbines. Het merendeel van de 27 oude turbines, krijgt een nieuw leven op andere plekken in de wereld.

Windpark Zeewolde

De vier windturbines van Pure Energie maken deel uit van een groter initiatief in het buitengebied van de gemeente Zeewolde, ten oosten van Almere. Hierin werkt Pure Energie samen met Windpark Zeewolde BV, een unieke samenwerking van meer dan 200 boeren, bewoners en ondernemers uit het gebied dat een windpark van 83 windturbines bouwt en Eneco die net als Pure Energie ook 4 windturbines bouwt. Tezamen vervangen zij 220 oude windturbines door 91 nieuwe, grotere varianten. Bron: Pure Energie

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.