SDE+ subsidie toegekend aan Burgerwindpark Ospeldijk

| 30 januari 2019

Het Burgerwindpark Ospeldijk, heeft de SDE+ subsidie toegekend gekregen van de overheid. Het windpark wordt ontwikkeld door de Nederweerter energiecoöperatie NEWECOOP en coöperatie Zuidenwind, in samenwerking met Waterleiding Maatschappij Limburg (WML).

Burgerwindpark Ospeldijk wordt ontwikkelt in de gemeente Nederweert, provincie Limburg, en zal bestaan uit een lijnopstelling van ongeveer 2 km waar vier windturbines op een onderlinge afstand van circa 670 meter van elkaar worden geplaatst. WML en Burgerwindpark Ospeldijk nemen ieder de helft van het windpark in eigendom. Turbine 1 en 2 zullen eigendom worden van WML en turbine 3 en 4 van Burgerwindpark Ospeldijk. Coöperatie Zuidenwind meldt dat het in de eerste week van februari de bindende prijzen van een aantal turbinefabrikanten verwacht en aan de hand daarvan de definitieve keuze voor de nieuwe molens gemaakt kan worden.

Participatie
Burgers kunnen participeren in het windpark. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.newecoop.nl/participeren/    Foto: NEWECOOP

 

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Onshore windparken, Subsidie, Windenergie, Windparken, Windturbinefabrikanten

Reacties zijn gesloten.