Sif in onderhandeling voor levering funderingen Japans OWP

| 30 december 2019

©Sif

Sif Holding n.v. is exclusieve onderhandelingen aangegaan voor de levering van 33 monopiles en 33 transitiestukken voor een Japans offshore windpark. De Nederlandse staalbouwer geeft aan nog geen informatie over het project en de tijdslijn te geven tot een zogenaamd Notice To Proceed is getekend.

Wel kan Sif op basis van de huidige staat van onderhandelingen het staal al gaan bestellen. Het gaat hier bij om een bestelling van in totaal 25 KTon aan staal. Sif heeft op dit moment voor 2020 een orderportefeuille van in totaal ongeveer 175 Kton, waarvan 150 Kton contractueel bevestigd. In september van dit jaar opende Sif een saleskantoor in Tokyo om zo van dichtbij de activiteiten op het gebied van wind op zee in Japan te staan.

Saint- Nazaire Offshore Windpark
Eerder deze maand kondigde Sif tevens een andere order aan, dit keer voor een offshore windpark in Frankrijk. Sif gaat 80 monopiles en primaire staal voor 80 transitiestukken (77 KTon) leveren aan het 480 MW offshore wind project Saint- Nazaire. Sif ontving de bestelling van Eiffage Métal SAS dat samen met DEME als EPCI aannemer verantwoordelijk is voor het ontwerpen, leveren en installeren van de funderingen voor de turbines in het windpark. Onder het contract zal Sif het primaire staal leveren aan Smulders Hoboken. De monopiles worden na opslag in 2020-2021 beschikbaar gesteld voor transport vanaf Sif’s diepzee kade.

Saint- Nazaire Offshore Windpark is een project van Eolien Maritime France, een samenwerkingsverband tussen EDF Renewables en Enbridge. Het offshore windpark, het eerste van Frankrijk, komt tussen 12 en 20 km van het eiland Guerande in west Frankrijk te liggen.

 

 

 

Tags: , , , ,

Category: Offshore windparken, Wereldwijd Windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.