Sif produceert 2000ste monopile

| 30 maart 2020

© Sif

Staalbouwer Sif uit Roermond kondigde vandaag aan dat het haar 2000ste monopile heeft geproduceerd. Het bedrijf maakte de eerste monopile in 2002, voor het Deense offshore windpark Horns Rev.

De 2000ste monopile is bestemd voor het offshore windpark Borssele 1 + 2 dat op dit moment door Ørsted wordt gebouwd uit de kust van Zeeland. Sif won de opdracht om 47 monopiles (de helft van het totaal aantal monopiles voor het windpark) te maken met twee verschillende diameters; 7,8 m en 8,3. m. Sif is voor dit project al bezig aan de laatste fase van de opdracht en hoopt begin april de laatste productie af te hebben.

Sinds de eerste monopile heeft het bedrijf monopiles geleverd aan verschillende nationale en internationale offshore windparken. In die tijd is de vraag naar grotere monopiles sterk toegenomen. In antwoord op die vraag heeft Sif in 2016 een extra productiefaciliteit op de Maasvlakte geopend waar het monopiles met een diameter van 11 meter, maximale lengte van 120 m en een maximumgewicht van 2.000 ton seriematig kan produceren. Hier is de 2000ste monopile ook geproduceerd.

 

Tags: , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.