TetraSpar drijvende windturbine is geïnstalleerd op testlocatie in Noorwegen

| 30 juli 2021

Bron: Stiesdal

Het Noorse ontwerpbureau Stiesdal Offshore Technologies bevestigde vandaag dat de TetraSpar drijvende windturbine op de METCentre testlocatie bij het eiland Karmøy nabij Stavanger  in Noorwegen is geïnstalleerd.

Het demonstratieproject maakt gebruik van de Tetra drijvende funderingstechnologie in een spar-configuratie, welke geschikt is voor 100-1000+ meter waterdiepte en zou ’s werelds eerste industrieel vervaardigde drijvende offshore fundering zijn.

Het Tetra funderingsconcept is gebaseerd op in de fabriek gemaakte modules die met onderhoudsvrije verbindingen tot een complete fundering worden samengevoegd. De funderingscomponenten zijn vervaardigd door de Deense fabrikant van windturbinetorens Welcon. Siemens Gamesa heeft de windturbine geleverd. Het gaat om een direct-drive offshore windturbine met 3,6 MW vermogen.

Volledige assemblage in de haven

De installatie werd in de haven van Grenaa in Denemarken volledig geassembleerd. De installatie werd vervolgens 360 zeemijlen gesleept naar de eindbestemming.  Drie ankerlijnen naar de zeebodem, geleverd door DSM, houden het fundament op zijn plaats. De kabelinstallatie is gepland voor het eind van de zomer.

De partners in dit project zijn naast Stiesdal: Shell, RWE en TEPCO Renewable Power. Bron: Stiesdal

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.