Tweedehands windmolen bestellen is vrij eenvoudig

| 30 augustus 2016

Vandaag staat in Trouw een interessant artikel over technisch nog in prima staat zijnde windturbines die steeds vaker (door de sanering en opschaling) worden afgebroken in Nederland en aan het buitenland worden verkocht. “Het bestellen van een tweedehands windmolenpakket gaat net zo snel als het bestellen van een nieuwe spijkerbroek” vertelt Marc Huyzer van het bedrijf Spares in Motion.

Komende jaren zullen veel oude windturbines gesaneerd worden omdat ze uit de subsidietermijn van 10-15 jaar lopen. De windturbines die plaats maken voor grotere zijn interessant voor de handel. De komende periode komt er een webshop voor windturbines en onderdelen.  Met één muisklik kan een koper vanuit het buitenland een bestelling plaatsen, aldus initiatiefnemer Spares in Motion. ”

Voor energiebedrijven is het vaak aantrekkelijk om nieuwe windmolens te plaatsen op een plaats waar al oudere molens staan. Verzet in de omgeving is daar vaak kleiner. Verder is het papierwerk al deels op orde: dat scheelt tijd. Ook sturen verscheidene Nederlandse provincies erop aan dat voor de plaatsing van één grote nieuwe turbine enkele bestaande kleintjes verdwijnen.

Lees meer

Bron: Trouw

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.