VK: Offshore windpark Dogger Bank bereikt financial close

| 30 november 2020

© GE Renewable Energy

Het Noorse energiebedrijf Equinor en het Britse energiebedrijf Scottish and Southern Energy (SSE) hebben op 26 november j.l. financial close bereikt voor het eerste deelproject van hun Dogger Bank offshore windproject in het VK. Het gaat om het Dogger Bank A en B deelproject met een vermogen van 2,4 MW.

Het geplande offshore windpark Dogger Bank bestaat uit drie delen van elk 1,2 GW vermogen: Dogger Bank A, B en C. Dogger Bank C zal in een tweede deelproject op een later tijdstip gerealiseerd worden.

Bij de financiering van Dogger Bank A en B zijn 29 banken betrokken en 3 export krediet agenturen. De investeringskosten zijn rond 6,6 miljard Euro. Daarvan wordt 6,1 miljard Euro gefinancierd.

Dogger Bank zal bestaan uit 190 Haliade-X turbines met 13 MW vermogen van GE Renewable Energy. SSE is verantwoordelijk voor de bouwwerkzaamheden. Na de bouw wordt Equinor verantwoordelijk voor het operationele beheer. Verwacht wordt dat de eerste windturbines in 2023 geïnstalleerd worden en dat in 2026 alle windturbines operationeel zijn.

Medio november werden al de belangrijkste aannemers aangekondigd, waaronder het Nederlandse staalbedrijf Sif. Vlak voor het bereiken van financial close werden ook de stroomafnemers aangekondigd.

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Offshore windparken, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.