Windpark De Rietvelden fundaties gereed

| 30 april 2021

Alle fundaties in Windpark De Rietvelden gereedDe funderingen voor de vier windturbines van Windpark De Rietvelden op en nabij bedrijventerrein De Rietvelden in ‘s-Hertogenbosch zijn gereed. Voorbereidingen worden nu getroffen in het windpark voor de aanvoer van de windturbinecomponenten.

Medio deze week is het beton gestort voor de laatste fundatie. Dit melden de initiatiefnemers van het windpark. Het beton zal de komende weken moeten uitharden.

Voorbereiding grote turbinecomponenten

Ondertussen wordt de aanvoer van de grote windmolenonderdelen voorbereid en wordt er gewerkt aan de aanleg van de kraanopstelplaats en de parkbekabeling. De huidige planning is dat eind mei de eerste onderdelen op locatie komen en met de bouw van de 4 Nordex N117/3600 windturbines kan beginnen.

Omgevingsfonds

Een deel van de opbrengst van het windpark wordt ter beschikking gesteld aan de omgeving via het omgevingsfonds. Op 3 mei wordt door de werkgroep over het omgevingsfonds besproken waaraan het omgevingsfonds wordt besteed en hoe het wordt beheerd.

Initiatiefnemers

Windpark De Rietvelden is een initiatief van Heineken Brouwerij ‘s-Hertogenbosch, containerterminal BCTN, sloop- en aannemersbedrijf Barten, de familie Pennings, duurzaam energiebedrijf Pure Energie en coöperatieve vereniging Bossche Windmolen West (BWW). Een van de vier windturbines, de ‘Bossche Windmolen‘, is eigendom van BWW en haar 553 leden. Pure Energie is betrokken als ontwikkelaar en leverancier van lokaal geproduceerde groene energie aan bedrijven en consumenten.

De gezamenlijke verwachte jaarlijkse totale opbrengst van het windpark is circa 38 miljoen kWh. Dit is ter vergelijken met het verbruik van zo’n 12.000 huishoudens.

Tags: , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.