WP Maasvlakte 2 eerste subsidieloze windpark op land

| 30 maart 2020

© Rijkswaterstaat

Dankzij een overeenkomst voor de afname van 25 jaar groene stroom is het windpark op de zeewering van de Tweede Maasvlakte het eerste subsidieloze windpark op land. Door zijn ligging heeft het park een ideaal windklimaat voor het opwekken van windenergie. Rijkswaterstaat en Eneco gaan het windpark ontwikkelen en exploiteren. Eneco won de aanbesteding in februari dit jaar. In 2023 moet het in gebruik komen.

Het nieuwe windpark gaat 416 GWh aan groene stroom opwekken, vergelijkbaar met het verbruik van 138.000 huishoudens. Het windpark op de Tweede Maasvlakte wordt gerealiseerd zonder SDE+ subsidie, een unicum voor windparken op land. Niet alleen de afname van 25 jaar groene stroom door het Rijk zorgt hiervoor, maar ook het voor windenergie zeer gunstige windklimaat op de Tweede Maasvlakte. De resterende opgewekte stroom van het windpark zal via Rijkswaterstaat beschikbaar komen voor andere Rijksonderdelen.

Behalve Rijkswaterstaat en Eneco zijn ook het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Rijksvastgoedbedrijf, Provincie Zuid-Holland, gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam betrokken bij dit energieproject.

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.