Aratis verzorgt bouwmanagement Windplanblauw

| 31 december 2020

Bron: Windplanblauw.nl

Aratis, adviesbureau op het gebied van procurement, contractmanagement en procesmanagement, gaat  het complete bouwmanagement uitvoeren van het windproject Windplanblauw, dat uit een nearshore en onshore gedeelte bestaat. Het bedrijf heeft hiervoor een overeenkomst met de ontwikkelaars Vattenfall en SwifterwinT getekend.

Windplanblauw betreft een repowering-project dat zal bestaan uit 37 windturbines op land (SwifterwinT) en 24 windturbines in het IJsselmeer (Vattenfall), een 33-150kV onderstation en een 150kV export kabel.

Aratis is al sinds 2018 betrokken bij de ontwikkeling van project. Het bedrijf heeft de verantwoordelijkheid over de tender en heeft ook de tenderdocumentatie opgesteld op basis van Systems Engineering. Hierbij heeft het bedrijf gebruik gemaakt van eigen software, zo bericht Aratis.

Voor het onshore gedeelte, Windpark SwifterwinT op Land, is recentelijk financial close bereikt. Voor het nearshore gedeelte is de tender nog niet afgerond. Aratis zal deze nog afronden en tekenbare contracten opleveren.

De finale ontwerpen van het project worden gemaakt en aannemers zijn reeds begonnen met de voorbereiding van de bouwwerkzaamheden. De bouwperiode zal ongeveer tweeëneenhalf jaar duren.

Ondersteunende partners
Aratis zal voor Windplanblauw het totaalconcept van bouwmanagement verzorgen, volgens het Integraal Projectmanagement Model (IPM). Aratis wordt hierin ondersteund door verschillende adviesbureaus in de windsector; Arcadis, Windunie, IX-wind, Topwind, Windbase, ENSOL, Halsten, DNVGL en Lievense.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.