DEME werkt mee aan eerste Franse offshore windpark

| 31 augustus 2019

Bij de installatie van de funderingen maakt DEME onder meer gebruik van installatieschip ‘Innovation’ (foto: DEME)

Een consortium bestaande uit DEME en Eiffage Métal heeft het EPCI-contract verworven voor het ontwerp, de productie en de installatie van tachtig funderingen voor het eerste Franse offshore windpark, voor de kust van Saint-Nazaire. Bij de installatie zal DEME voor het eerst gebruik maken van de techniek van geboorde funderingen. Het contract heeft een waarde van meer dan 500 miljoen euro.

Het offshore windpark in Saint-Nazaire, goed voor 480 MW en eigendom van EDF Renewables en Enbridge, wordt gebouwd op 12 à 20 km voor de kust van het Franse schiereiland Guerande. De funderingen zullen geïnstalleerd worden in waterdieptes variërend tussen 12 en 25 meter. Het windpark zal voldoende energie produceren om 20 procent van de elektriciteit voor het departement Loire-Atlantique te voorzien.

De ontwerpactiviteiten zijn al begonnen om de productie van de funderingen in het voorjaar van 2020 te kunnen starten. Op een rotsachtige zeebodem zullen de eerste funderingen worden geïnstalleerd in het voorjaar van 2021. De voltooiing van de werken is gepland in de zomer van 2022.

Geboorde funderingen
“We zijn blij met dit eerste EPCI-funderingscontract in Frankrijk. Hiermee kunnen we bijdragen aan de ambitieuze doelstellingen inzake de energietransitie van het land”, zegt Jan Vandenbroeck, General Manager French Subsidiaries bij DEME. “Het contract benadrukt onze technische knowhow inzake innovatieve oplossingen voor de offshore windsector. Tijdens het project zullen we de techniek toepassen van geboorde funderingen, een nieuwe stap in de offshore windindustrie.”

“Eiffage is erg trots om bij te dragen aan het eerste offshore windpark in Frankrijk”, zegt Antoine Brésolin, General Manager bij Eiffage Métal. “Eiffage Métal en ons dochterbedrijf Smulders hebben al talrijke referenties in de Noordeuropese markt voor offshore wind, onder meer in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. We kunnen nu onze knowhow verder uitbouwen in Franse wateren. We kijken er naar uit om samen te werken met EDF Renewables en Enbridge om dit project veilig op te leveren, rekening houdend met de milieuvereisten.” Tekst van Maritiemnederland.com

Tags: , , , , ,

Category: Offshore Windparken, Wereldwijd Windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.