Dominion Energy ontvangt laatste federale goedkeuringen voor bouw grootste offshore windpark in de VS

| 31 januari 2024

Dominion Energy heeft de laatste twee belangrijke federale goedkeuringen ontvangen die nodig zijn om te beginnen met de bouw van zijn offshore windpark Coastal Virginia Offshore Wind (CVOW). Hiermee blijft het met 2,6 GW opgesteld vermogen grootste windpark van de Verenigde Staten, op schema om eind 2026 volledig opgebouwd te zijn.

 

Het Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) heeft zijn definitieve goedkeuring gegeven voor het Construction and Operations Plan (COP) van CVOW, dat toestemming geeft voor de bouw offshore. Het U.S. Army Corps of Engineers gaf zijn vergunning af om de toegestane impact op Amerikaanse wateren toe te staan, inclusief de route van de elektrische transmissielijn die de energie die offshore wordt opgewekt, zal verbinden met het elektriciteitsnet aan land.

CVOW

CVOW zal bestaan uit 176 windturbines en drie offshore substations in een 113.000 hectare groot gebied voor de kust van Virginia Beach. Sommige bouwactiviteiten op land zijn al in november 2023 begonnen na de gunstige Record of Decision van BOEM en zullen met deze laatste goedkeuringen snel worden opgevoerd. Daarnaast wordt verwacht dat de eerste, aan de exportkabel en monopile fundering gerelateerde, bouwactiviteiten offshore in het tweede kwartaal van dit jaar beginnen.

Meer dan 750 werknemers uit Virginia – waarvan bijna 530 in de regio Hampton Roads – zijn betrokken bij het CVOW-project of bij andere bedrijven die CVOW ondersteunen. Dit werk omvat de herontwikkeling van de Portsmouth Marine Terminal, de bouw van het offshore wind Monitoring and Coordination Center, maritieme bevoorrading, onderhoud van schepen, zwaar hijswerk en rigging, cyberbeveiliging, foodservice en horeca. Er zullen meer dan 1.000 lokale banen nodig zijn om de lopende operaties en het onderhoud van deze faciliteit te ondersteunen nadat het project commercieel in bedrijf is genomen. Bron: Dominion Energy

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.