Ignitis Renewables en Umicore sluiten PPA voor 137MW onshore windpark in Polen

| 31 oktober 2023

Ignitis Renewables, een internationaal groen energiebedrijf, gaat hernieuwbare elektriciteit leveren van zijn nog te bouwen onshore windpark Silesia Wind Farm II in Polen aan Umicore, een toonaangevend bedrijf op het gebied van circulaire materiaaltechnologie. De partijen hebben hiervoor een 10-jarige zakelijke stroomafnameovereenkomst (PPA) gesloten.

Bron: Ignitis Renewables

Deze overeenkomst is de grootste groene zakelijke PPA die Ignitis Renewables heeft gesloten. Ze dekt een aanzienlijk deel van de verwachte elektriciteitsproductie van Silesia 2, dat momenteel in aanbouw is in het zuidwesten van Polen en een totale capaciteit zal hebben van 137 megawatt (MW). Ignitis verwierf de rechten voor dit project in september 2022.

Umicore zal de elektriciteit gebruiken voor zijn fabriek voor materialen voor elektrische voertuigen (EV) in Nysa, Polen. Het bedrijf probeert om de toeleveringsketen van batterijmaterialen koolstofvrij te maken en om haar doelstelling te bereiken om tegen 2035 voor de hele Groep een netto nuluitstoot van broeikasgassen te bereiken voor scope 1 en 2.

Elektriciteit uit hernieuwbare bronnen zoals wind- en zonne-energie en het afsluiten van langlopende stroomafnameovereenkomsten, waaronder die met Ignitis, zijn essentieel om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken, aldus Géraldine Nolens, Executive Vice President ESG en General Counsel bij Umicore.

De ingebruikname van de Silesia WF II wordt verwacht in de tweede helft van 2024.

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.