Jumbo start 2022 campagne voor Yunlin offshore windpark in Taiwan

| 31 juli 2022

© Jumbo Offshore

Jumbo Offshore (Jumbo) is onlangs begonnen met een nieuwe Transitie Piece (TP) transport & installatie campagne voor het offshore windpark Yunlin in de Straat van Taiwan, op ongeveer 8-17 km uit de westkust. 

Jumbo zet hier zijn installatieschip Jumbo Javelin voor in. Na de mobilisatie in Singapore, is het schip nu in Taiwan gestart met het installeren van de eerste van 30 TPs. Elke TP weegt meer dan 450 metrische ton.

Jumbo is verantwoordelijk voor de transport en installatie van in totaal 80 TPs, als onderdeel van een groter contract dat Jumbo in juni 2019 ontving. In 2021 installeerde Jumbo al de eerste TPs. Het bedrijf is nu gestart met de 2022-campagne en verwacht tegen het einde van dit jaar meer dan halverwege te zijn, zo meldt Jumbo.

Het Yunlin offshore windproject wordt ontwikkeld door Yunneng Wind Power Co. Ltd, een dochteronderneming van wpd offshore. Het project bevindt zich in waterdieptes van 7 tot 35 meter. Het project heeft een oppervlakte van 82 km² en zal bestaan uit 80 Siemens Gamesa windturbines met een totaal vermogen van 640 MW nominaal vermogen.

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.