Laatste windturbine Windpark Maasvlakte 2 staat

| 31 oktober 2022

Bron: Screenshot van filmpje uit LinkedIn post

Vandaag is de laatste van 22 windturbines van Windpark Maasvlakte 2 afgebouwd. Hiermee is het windpark met een opgesteld vermogen van 116 MW compleet.

De komende periode worden de windturbines verder aangesloten en getest. Het gehele windpark moet in 2023 operationeel zijn. In oktober werd al de eerste stroom aan het net geleverd.

Windpark Maasvlakte 2 wordt gerealiseerd door Eneco in opdracht van Rijkswaterstaat en bestaat uit 12 windturbines op de zachte zeewering (op het strand) en 10 windturbines op de harde zeewering.

De Deense windturbinefabrikant Vestas leverde in totaal 13 V162-6.0 MW-turbines en 9 V117-4.2 MW-turbines in 4,3 MW-bedrijfsmodus. Ballast Nedam was verantwoordelijk voor de bouw van de fundaties voor de windturbines. De aannemer rondde de bouw van de fundaties begin september af. De windturbines op het strand werden als eerste opgebouwd. De eerste hiervan werd in juni dit jaar afgebouwd.

Wanneer het windpark volledig operationeel is, zullen de 22 windturbines samen jaarlijks 416 GWh aan groene stroom opwekken.

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.