Lagerweij plaatst hoogste windturbine in Nederland

| 31 maart 2014

In Lelystad is industriële Ploeg dienstverlening B.V. druk bezig met de bouw van de Lagerweij L-100 – 3 MW met 135 m ashoogte. De windturbine is in eigendom van een zestal agrariërs,  windturbine – exploitant de Zeshoek uit Swifterbant geheten en gaat half april officieel draaien. Op 1 km afstand heeft de Zeshoek nu een tweetal Lagerweij type L-100 met een vermogen van 3 MW draaien. Deze Lagerweij L-100 met 135 m ashoogte is de grootste windturbine in Nederland wanneer je de tiphoogte van de rotorbladen mee rekent. 

Directeur Lagerwey Aart vd Pol vertelt dat de totale hoogte op 136 meter komt en dat het toeval is dat deze nu 1 m hoger is dan de windturbine in Wieringermeer de Ambtenaar. Verder staat de Lagerwey L-100 ook als test op het windpark van Ecofys. Het is de bedoeling om de windturbine ook in het buitenland te verkopen. Met name vanuit het buitenland bijvoorbeeld Finland is er veel belangstelling doordat het land veel hoge bomen heeft.

Zie ook http://www.lagerweywind.nl/

 

DSC_0558

DSC_0559

DSC_0570

 

DSC_0566

Tags: , , , , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.