NWB Bank en Deense exportkredietverzekeraar EKF nieuwe financieringspartners in Windpark Zeewolde

| 31 juli 2020

De NWB Bank en Deense exportkredietverzekeraar EKF zijn als nieuwe financieringspartners toegetreden tot Windpark Zeewolde. In de nieuwe structuur worden de risico’s gedeeld door NWB Bank, EKF en bestaande financier Rabobank.

In juni dit jaar werd aangekondigd dat de financiering van het 322 MW Windpark Zeewolde in de provincie Flevoland rond was. Rabobank verstrekte zowel een achtergestelde lening als de projectlening (rond de 500 miljoen Euro).

“De financiering van Windpark Zeewolde is een goed voorbeeld van de uitwerking van onze strategie van ‘de duurzame waterbank’: het windpark profiteert van onze gunstige financieringsniveaus en zo leveren wij een grote bijdrage aan een betaalbare energietransitie in Nederland. Deze transactie laat ook zien hoe wij concreet invulling geven aan ons afgegeven commitment aan het Klimaatakkoord”, aldus Frenk van der Vliet, CCO bij NWB Bank.

Windpark Zeewolde is een uniek samenwerkingsverband van meer dan 200 lokale boeren, inwoners en ondernemers aan de rand van Zeewolde. Het betreft een herstructureringsproject waarbij de bestaande meer dan 200 windturbines worden vervangen door 83 turbines van Vestas (bestaande uit turbinevarianten van de 2 MW- en 4 MW-platforms).

 

Tags: , , , , , , , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.