Operationale levensduur van BW Ideol’s drijvende windproject Floatgen met vijf jaar verlengd

| 31 januari 2024

BW Ideol kondigde vandaag aan dat het drijvende offshore windproject Floatgen in Frankrijk een vergunning heeft gekregen om vijf jaar langer operationeel te mogen zijn.

Floatgen, de eerste en enige operationele drijvende windturbine in Frankrijk, is een demonstratiemodel van 2 MW dat is uitgerust met de innovatieve Damping Pool® drijver van BW Ideol. Oorspronkelijk was deze ontworpen voor een levensduur van 5 jaar. De waargenomen resultaten en de huidige staat van de drijver en turbine maken echter een extra verlenging van 5 jaar zonder groot onderhoud mogelijk.

Floatgen heeft namelijk de drempel van 30 GWh elektriciteitsproductie overschreden. Floatgen rapporteerde tussen januari 2021 en januari 2024 een gemiddelde elektriciteitsproductie van 92,18%. December 2023 springt eruit met een maandelijks productierecord van 922,026 MWh en een capaciteitsfactor van 61,96%.

Deze waardevolle resultaten zijn volgens BW Ideol  te danken aan de hydrodynamische eigenschappen en het uitstekende zeegangsvermogen van de BW Ideol-drijver. Deze factoren dragen bij aan de opmerkelijke beschikbaarheid van Floatgen,

De verlenging stelt BW Ideol in staat om onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten voort te zetten. “Met trots kondigen we de verlenging van onze Floatgen-pilot aan, die na het doorstaan van verschillende grote stormen in de afgelopen 5 jaar, waaronder een recordgolfhoogte van 12,9 meter tijdens de storm Ciaran, nog steeds perfect in staat is om 5 jaar langer te werken zonder dat er groot onderhoud nodig is. Het bezitten van een full-scale unit als Floatgen is echt een must-have om onze technologie te valideren en te verfijnen en om onderzoeksprojecten uit te voeren. En dit is precies wat we de komende jaren van plan zijn te doen,” aldus Paul de la Guérivière, CEO van BW Ideol. (vertaling). Bron: BW Ideol

 

Tags: , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.