Ørsted past als eerste autonome grote drones toe om vracht naar offshore windturbines te transporteren.

| 31 oktober 2023

Het Deense energiebedrijf Ørsted is het eerste offshore windbedrijf ter wereld dat autonome grote drones gebruikt om vracht naar turbines te transporteren.

Ørsted gebruikt al enige tijd kleinere drones met veel lichtere ladingen en loopt nu voorop in de industrie bij de inzet op grotere schaal. Ørsted test namelijk op dit moment een gigantische drone toe in het 1,2 GW offshore windpark Hornsea 1 in het Verenigd Koninkrijk. Deze drones hebben een gewicht van 58 kg, een spanwijdte van 2,6 meter en kunnen vracht tot 68 kg vervoeren.

Het gebruik van deze drones om vracht af te leveren bij Ørsted’s Hornsea 1 windpark moet kosten en tijd besparen en de operationele veiligheid en efficiëntie verbeteren. Drones betekenen minder werkonderbreking omdat turbines niet hoeven te worden stilgezet wanneer er vracht wordt afgeleverd. Ze vermijden risico’s, waardoor het veiliger is voor het personeel dat aan het windpark werkt.

Bovendien minimaliseren de drones de noodzaak voor meerdere reizen per schip, waardoor de uitstoot van koolstof worden verminderd. In plaats daarvan zullen de drones worden bediend vanaf bestaande Crew Transfer Vessels (CTV’s) en Service Operating Vessels (SOV’s) die al op de locatie aanwezig zijn.

Ørsted is actief op zoek naar partnerschappen met de beste droneladingoperators en dienstverleners om de toeleveringsketen in het VK te laten groeien. Bron: Ørsted

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.