OX2 start ontwikkeling offshore windpark in de Botnische Golf

| 31 januari 2023

De Zweedse projectontwikkelaar OX2 heeft de ontwikkeling opgestart van het offshore windpark Tyrsky aan de Finse kust van de Botnische Golf.

In 2022 verstrekte de Finse overheid een onderzoeksvergunning voor het windpark. De volgende stap in de ontwikkeling is nu de uitwerking van een Environmental Impact Assessment (EIA). De doorlooptijd voor het verkrijgen van een bouwvergunning wordt geschat op vier jaar. Het windpark zou in 2030 operationeel kunnen zijn.

De locatie van het windpark is ca. 30 km ten noordwesten van de Finse kustplaats Kaskinen in de Botnische Golf. Hemelsbreed ligt Kaskinen ca. 250 km ten noorden van Turku. Gepland zijn 100 windturbines met een parkvermogen van 1 400 MW vermogen. De opbrengst wordt geschat op 6 TWh/jaar (4 300 vollasturen/jaar).

OX2 ontwikkelt, koopt en verkoopt on- en offshore windparken en zon – PV projecten. Daarnaast kan OX2 ook wind- en zonne energieprojecten in de exploitatiefase beheren. Het projectportfolio van OX2 bevat niet uitsluitend in eigen beheer ontwikkelde projecten maar ook projecten die in verschillende fasen van ontwikkeling verworven zijn. Naast wind – en zonne energieprojecten zijn de activiteiten van OX2 ook gericht op andere duurzame energietechnieken zoals projecten voor energieopslag en de productie van waterstof.

OX2 is actief in de volgende 10 Europeese landen: Zweden, Finland, Estland, Litouwen, Polen, Roemenié, Frankrijk, Spanje, Italié en Griekenland. OX2 realiseerde in 2021 met 350 medewerkers een omzet van 5 miljard Zweedse kronen (446 miljoen Euro). Sinds 2022 is OX2 genoteerd aan de beurs van Stockholm (officieële naam: Nasdaq Stockholm). Bron: OX2

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.