Reggewind strijdt voor komst windpark in Nijverdal

| 31 mei 2016

Wim Diepeveen van Reggewind laat zich ondanks veel tegenstand tegen 3 toekomstige windturbines op ‘t Lochter in Nijverdal niet zomaar uit het veld slaan. Het college van B & W was in eerste instantie enthousiast maar wil nu opeens de grond voor de exploitatie niet aan Reggewind verkopen. Eén van de kritiekpunten van het college was dat de initiatiefnemers niet genoeg maatschappelijke draagvlak hebben gecreëerd onder de inwoners. “De vraag is of dat niet de taak is van de gemeente”, zegt Diepeveen.

Toch heeft Diepenveen ondanks de weerstand goed hoop op een gunstige en groene afloop. “Meer groene elektriciteit produceren daar zijn we allen mee gebaat. En windenergie is daarbij één van de beste oplossingen.Daarbij is ons concept uniek. Door de energie lokaal te exploiteren, vloeien de opbrengsten direct naar de gemeenschap”, vervolgt hij.

Diepeveen durft de bewering aan dat er over tien jaar zeker honderd windmolens in Twente staan. Veel gemeenten in Overijssel kijken met grote belangstelling naar wat er in de gemeente Hellendoorn gebeurt. “Wij hebben al contact met verschillende gemeenten, daarvan zijn er enkele zeer serieus”, zegt Diepeveen.

De windmolens op ‘t Lochter zouden de hoogste bouwwerken van Overijssel worden, compleet met klimwand en uitkijkpunt in de top.  Het definitieve besluit volgt in juli van dit jaar, als de commissie Grondgebied en de gemeenteraad zich hebben uitgesproken.

De toekomstige windmolens komen volgens het college te dichtbij de ecologische hoofdstructuur en het geplande ecoduct over de N35 dat het Notterveld en het Wierdense Veld met elkaar moet verbinden. Ook plaatst het bestuur vraagtekens bij de vestigingsmogelijkheden voor bedrijven in de directe omgeving van de windmolens. Tevens is er volgens het college niet voldoende moeite gedaan om maatschappelijk draagvlak voor de windmolens te creëren. Dat was wel een eis van de gemeenteraad.

www.windparklochter.nl

http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=245165&_ga=1.104478848.1855631455.1464669468

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.