RP Global en Marguerite verkopen twee Poolse onshore windparken aan ENGIE

| 31 juli 2023

RP Global (via RP Global Holding Poland S.L) en Marguerite Wind Polska, een pan-Europese investeerder, hebben  de voorwaardelijke verkoop aangekondigd van twee windparken van in totaal 103 MW aan ENGIE Zielona Energia, onderdeel van de internationale ENGIE groep.

De afronding van de transactie is nog afhankelijk van de goedkeuring van het Poolse Bureau voor Mededinging en Consumentenbescherming (UOKiK).

Beide windparken bevinden zich in Noord-Polen in Tychowo en Kukinia. Tychowo is een 50 MW windpark, bestaande uit Nordex N90/2500 2,5 MW turbines, gelegen in de gemeente Sławno, vlakbij de stad Słupsk. Dit windpark kreeg een exploitatieconcessie in september 2009 en was volledig operationeel in mei 2010. Kukinia is een 54 MW windpark, bestaande uit 23 Enercon E-82 2.3 MW turbines, gelegen in de gemeenten Ustronie Morskie en Dygowo. Kukinia is operationeel sinds oktober 2013.

RP Global en Marguerite zijn medeaandeelhouder in de windparken, waarbij RP Global een meerderheidsaandeel van 50,01, en Marguerite 49,99%.

De verkoop maakt deel uit van de zich ontwikkelende strategie van RP Global om nieuwe projecten te financieren en zo een steeds meer gediversifieerde portefeuille van duurzame energieactiva op te bouwen in Polen en daarbuiten.

Gerhard Matzinger, Chief Executive Officer van RP Global zei: “Desinvesteringen zijn een belangrijk instrument om ons te helpen ons portfolio opnieuw in evenwicht te brengen en te optimaliseren. Onze toewijding aan groene energie blijft natuurlijk sterker dan ooit. Met de verkoop van deze windparken maakt RP Global een aanzienlijke cashflow vrij om actief te investeren in nieuwe mogelijkheden binnen de duurzame energiesector. We zijn vastbesloten om in de voorhoede van de industrie te blijven en positieve verandering in de richting van een schonere en gezondere planeet te stimuleren.”

Vooruitkijkend blijft Polen een van RP Global’s kernmarkten, met een pijplijn van meer dan 2.700 MW aan wind- en PV-projecten in verschillende stadia van ontwikkeling.

De activiteiten van ENGIE Zielona Energia in Polen zijn onder andere gebaseerd op de ontwikkeling, investering en beheer van hernieuwbare projecten en handel in elektriciteit. Als gevolg van deze transactie zal zijn totale vermogen aan duurzame energie (wind en zon) activa 323 MW bedragen.

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.