Scholieren voor 10% meer windenergie

| 31 oktober 2014

Afgelopen week presenteerden scholieren van Havo 2 van het Kaj Munk College nieuwe ideeen om 10% meer windenergie te winnen in Haarlemmermeer. En dan zonder negatieve effecten als landschapsvervuiling, geluidsoverlast & vogelsterfte.

Het is het resultaat van het project ‘Windenergie in Haarlemmermeer’ van Coöperatieve windenergievereniging Meerwind en NMCH.

De twintig ontwikkelde ideeën inclusief prototypes werden beoordeeld door een kundige jury bestaande uit Max Drath (duurzaam architect), Bert van Noord en Wobien Doyer (Meerwind) en Arjanne Lagendijk (NMCH). De gehele jury was blij verrast over de kwaliteit. Bert zei hier het volgende over: “Het was geweldig om te zien hoe de teams hun oplossingen presenteerden.

Bij de een lag de nadruk op bescherming van vogels tegen botsingen met wieken, anderen zagen hun windturbine eerder als onderdeel van een recreatiepark. Kortom heel veel boeiende stof tot nadenken en wellicht professionele uitwerking”.

Na verdere bestudering van de projectverslagen zal een aantal teams uitgenodigd worden een presentatie te geven aan een groter publiek.

Kaj Munk college

Bron: Hoofddorpse krant

Tags: , , ,

Category: Electriciteit, Groene energie, Offshore windparken, Onshore windparken, Wind indexen, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.