Seaway 7 en Boskalis gereed met fundatie- en kabelinstallatie voor Triton Knoll OWP

| 31 augustus 2020

Seaway Strashnov Bron: Triton Knoll OWF

De installatie van alle 90 turbinefundaties en de exportkabels voor het Britse Triton Knoll offshore windpark is een week geleden afgerond. Seaway 7 en Boskalis waren respectievelijk verantwoordelijk voor de installatie. Het Britse windpark moet begin 2021 operationeel zijn.

Seaway 7 ontving in augustus 2018 de installatieopdracht voor de fundaties. De fundaties, bestaande uit een monopile van ongeveer 600 ton en een transitiestuk van ongeveer 160 ton, werden geplaatst met behulp van het heavy lift installatieschip Seaway Strashnov en het installatieschip Innovation van het Belgische DEME. De fundaties zijn geproduceerd door een samenwerking tussen Sif Group en Smulders. De eerste monopile werd eind januari 2020 geplaatst. Naast de installatie van de monopiles omvatte het contract ook de installatie van de 2 offshore stations. De twee offshore stations waren al eerder geïnstalleerd. Het laatste van de 2 platforms was in juni dit jaar door de Seaway Strashnov geplaatst.

Boskalis ontving in august 2018 het definitieve contract voor het leveren en installeren van de exportkabels en inter-array kabels. Boskalis, via Boskalis Subsea Cables and Flexibles, voert het project uit consortium met NKT Cables. De offshore verbinding bestaat uit 2 offshore stations en twee 220 kV kabelroutes, met elk een lengte van 50 km, naar het onshore verbindingspunt bij Anderby Creek. Het offshore bedrijf maakte voor het leggen  en begraven van de kabels gebruik van de Ndurance.

De zevenennegentig 66kV inter-array kabels die de turbines met de 2 offshore stations verbinden moeten nog gelegd worden. Begin 2021 staat de installatie van de turbines gepland. Het gaat om MHI Vestas v164-9.5 MW turbines. De activiteiten gaan vooralsnog nog redelijk volgens planning ondanks de maatregelen die vanwege de COVID-19 pandemie genomen moeten worden.

Triton Knoll offshore windpark wordt gebouwd op ongeveer 32 km uit de kust van Lincolnshire en is een project van RWE (59%), J-Power (24%) and Kansai Electric Power (16%). RWE beheert namens haar partners het project. Het windpark heeft bij afronding een opgesteld vermogen 857 MW en zal daarmee het project met het grootste vermogen voor RWE zijn.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.