SkyWindturbine gaat proefdraaien op A18 bedrijvenpark

| 31 maart 2015

Het bedrijf QConcepts uit Doetinchem heeft in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Von der Linden GmbHeen een vliegende windturbine ontwikkeld en gaat hiermee in mei op een testlocatie op het A18 bedrijvenpark in Wehl proefdraaien. 

De SkyWindTurbine wordt op 100 meter hoogte gebracht aan een elektriciteitskabel. Eenmaal in de lucht zorgen de hogere windsnelheden voor maximaal gebruik van de propellers en wordt de opgewekte energie langs de elektriciteitskabel naar de grond geleid.

De SkyWindTurbine heeft hiervoor 75% minder materiaal nodig in vergelijking met traditionele windmolens. Daarnaast zorgt het voor minder slagschaduw voor omwonenden en is het geschikt voor gebieden met lage windsnelheden.

Het is een prototype van de SkyWindturbine die aan een draad met de grond verbonden is, rondjes vliegt en energie opwekt. Deze vliegt op een hoogte waar praktisch altijd wind is (tussen de 50 en 100 m hoog) en wekt 20 kW stroom op.

En mocht het onverhoopt helemaal windstil zijn, dan kan de 4 kilowatt-motor van het toestel juist via de draad elektrisch gevoed worden. Of eventueel via een accu.”

De romp van de vliegende turbine die minder dan 25 kilo gaat wegen bestaat uit niet veel meer dan een buis; het grootste onderdeel is de vleugelvorm met een spanwijdte van 3 meter.​

 

Bron: De Gelderlander

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.