Statkraft stapt volledig uit offshore windenergie

| 31 december 2017

Al in 2015 heeft het Noorse staatsenergiebedrijf Statkracht aangekondigd te willen stoppen met verdere investeringen in offshore windenergieprojecten. Met de recente verkoop van haar aandeel in 2 operationele offshore windparken heeft Statkracht zich nu volledig teruggetrokken uit de offshore windenergie.

Op 19 december jl. verkocht Statkracht haar aandeel van 40% aan het 317 MW offshore windpark Sheringham Shoal en één dag later haar aandeel van 30% aan het 402 MW offshore windpark Dudgeon. Beide windparken zijn aan de Noordzee kust van Norfolk in Engeland gelegen.

Het 40% aandeel (128 MW) aan Sheringham Shoal werd verkocht voor 634 miljoen Euro (4,9 miljoen Euro/MW) aan de Britse investeringsmaatschappij Equitix en het 30% aandeel (121 MW) van Dudgeon werd gekocht door een Konsortium onder leiding van het Chinese bedrijf China Resources Company Ltd. voor 627 miljoen Euro (5,2 miljoen Euro/MW).

Sheringham Shoal was sinds october 2012 operationeel en Dudgeon sinds october 2017.  Statkracht wil zich in de toekomst op andere duurzame energievormen concentreren zoals waterkracht, onshore windenergie en zonneenergie.

Bron: www.statkraft.com

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.