Vattenfall bouwt onshore windpark Velinga in Zweden

| 31 oktober 2023

Vattenfall heeft een investeringsbeslissing genomen voor de bouw van een windpark in Velinga, buiten Tidaholm, in Zweden. De bouw zal naar verwachting eind 2023 starten.

Bron: Vattenfall

Dit maakte het Zweedse energiebedrijf eind vorige week bekend. Het windpark, gelegen in de gemeente Tidaholm, zal bestaan uit 12 windturbines van Vestas, met een tiphoogte van 180 meter en 5,6 MW vermogen, Het gezamenlijk opgestelde capaciteit van het project komt hiermee op ongeveer 67 MW.

Het windpark zal naar verwachting begin 2026 in gebruik worden genomen en jaarlijks naar verwachting 173 GWh produceren, waarmee jaarlijks het equivalent van ongeveer 34.000 huishoudens van duurzame elektriciteit kunnen worden voorzien.

Meerdere windparken in Zuid-Zweden

Eerder dit jaar nam Vattenfall in Zuid-Zweden al het windpark Grönhult in gebruik. Daarnaast is Vattenfall begonnen met de bouw van het windpark Bruzaholm en twee batterijopslagsystemen in zijn windparken Höge väg en Hjuleberg. Samen vormen deze projecten een belangrijke bijdrage aan de groene transitie en elektriciteitsvoorziening in Zuid-Zweden. Bron: Vattenfall

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.