Vestas voltooit eerste lokale assemblage en testen van een windturbine hub en gondel in Taiwan

| 31 januari 2024

De Deense windturbinefabrikant heeft in Taiwan met succes de lokale assemblage en het testen van een V174 gondel en hub afgerond.

De assemblage en het testen van de V174-9.5 MW™ vond plaats in Vestas’ hub-assemblagefabriek bij Fortune Electric Co., Ltd, gevestigd in de haven van Taichung, Taiwan.

Dit is een belangrijke mijlpaal in de inspanningen van Vestas op het gebied van lokalisatie. Na de volledige lokale assemblage van hub-componenten in 2023 heeft Vestas nu voor het eerst het assembleren en testen van gondels en hubs in Taiwan voltooid.

Na de succesvolle afronding van het testen en transport, zullen de samengevoegde gondel en hub van deze assemblage hun debuut maken in windparken in Taiwan.

In 2022, won Vestas een order van 295 MW voor 31 Vestas V174-9.5 MW windturbines voor het offshore windproject Zhong Neng, gelegen voor de kust van Changhua County, Taiwan. Het project wordt gezamenlijk ontwikkeld door de in Taiwan gevestigde China Steel Corporation (CSC) en de Deense fondsbeheerder Copenhagen Infrastructure Partners (CIP). Dit is het derde offshore project van Vestas en CIP in Taiwan, met een gezamenlijke capaciteit van bijna 900 MW.

De V174-9.5 MW™-turbines die Vestas levert voor het offshore windproject Zhong Neng zijn de meest lokale offshore windturbines in Taiwan tot nu toe en zijn gebaseerd op lokale fabricage en inkoop van 19 componenten van lokale Taiwanese bedrijven, waaronder bladen van Tien Li Offshore Wind Technology uit hun fabriek in Taichung Harbour. Bron: Vestas

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.