windpark Egmond aan Zee oorzaak wolkbreuk in 2012 ?
Op 14 aug. 2012 vond er een wolkbreuk plaats in Egmond aan Zee. Veel waterstromen op de boulevard en badgasten vluchtten weg. Het was er levensgevaarlijk. Sinds de bouw van grote offshore windparken is de weersituatie veranderd staat te lezen op de site van de Groene Rekenkamer. Het weer kan lokaal plotseling zodanig veranderen zonder dat er, gezien het heersende weertype aanleiding voor is. Er is onder deze weersomstandigheden maar weinig voor nodig om de verschillende luchtlagen te mengen. Laat nu net het windpark Egmond aan Zee en een kilometer of 12 verder in westelijke richting het Prinses Amalia Windpark (Q7) liggen. Beide windparken zijn in staat om net die turbulentie en interactie tussen verschillende luchtlagen te veroorzaken die kennelijk nodig is voor het ontstaan van de hoosbui als op 14 augustus.
Het draaien van de windmolens van beide windparken kan de oorzaak zijn van het mengen van de verschillende luchtlagen waardoor er direct achter het windpark Egmond aan Zee een zeer onstabiel gebied met vochtige lucht ontstond dat binnen enkele minuten uitgroeide tot een wolkbreuk die uitgebreid de nationale- en internationale pers haalde, maar waar natuurlijk angstvallig werd vermeden om beide windparken te noemen. Of men weet beide windparken niet te liggen, wat merkwaardig is gezien hun vaak alarmistische houding ten opzichte van het klimaat, of men negeert het gewoon omdat ze denken dat de kijkers of lezers toch niet wijzer zijn. De indruk is dat in eerste instantie het mengen van de verschillende luchtlagen begonnen is in het Prinses Amalia Windpark (Q7). Deze beweging werd verder versterkt in het Windpark Egmond aan Zee, met de bekende gevolgen voor Egmond aan Zee.
Enkele onderzoekers van de Universiteit van Hongkong hebben een samenvatting gemaakt van alle wereldwijde klimaatonderzoeken die zijn gedaan rondom grote windparken. Hun publicatie, Wind Energy Development and its Environemental Impact is gepubliceerd en uitgegeven bij Elsevier.
Zij komen tot de conclusie dat alle onderzoeken aantonen dat de huidige invloed op het klimaat nog weliswaar klein is en op lokale schaal plaats vindt, maar dat bij uitbreiding van megawindparken de invloed op het klimaat tot desastreuze gevolgen kan leiden die niet kunnen worden genegeerd. En daar wringt hem de schoen.
Tot nu toe negeren in Nederland alle main stream media, alle zogenaamde duurzame energiebedrijven, alle duurzame banken die bij de financiering van windmolenparken betrokken zijn, alle bouwers en alle exploitanten van windmolenparken angstvallig dit onderwerp omdat de uitkomst ervan hun bestaansrecht ondermijnt. Het is in hun eigen belang er over te zwijgen. Totdat er meer wolkbreuken als bij Egmond aan Zee ontstaan.
Lees hier het artikel
Bron: Groene Rekenkamer
Category: Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Klimaatverandering, Offshore windparken, Offshore Windparken, Wereldwijd, Wereldwijd Windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines