Windturbines in Enschede?

| 31 januari 2017
Enschede moet op weg naar een duurzame toekomst voor 2030 aan de windmolens en zonnepanelen. Directeur Windenergie Arthur Vermeulen van Pure Energie vindt Enschede wekt op een goede zet. Alleen is nog niet doorgedrongen hoe groot de opgave is. “Die is gigantisch. Je redt het echt niet met een paar zonnepanelen.” Dit meldt de Twentse Courant Tubantia.
Enschede moet in 2030 12 procent van de te gebruiken energie duurzaam opwekken en in 2050 27 procent. Maar nog voor het debat goed en wel op gang is gekomen, is de weerstand al groot. Duurzaam prima, maar geen windmolen in de achtertuin of voor de deur. “Dan zie je dat de mensen alternatieven bedenken. Zo van zet de windmolens op zee, of ergens anders.” Punt is dat dat ook moet. Ook. Op weg naar een duurzame stad is het geen of-of maar en-en. Vermeulen: “Die 12 procent is pas het begin.”
Gevraagd naar hoe hij denkt dat Enschede er in 2050 uitziet, antwoordt hij: “Heel veel zonnepanelen mooi geïntegreerd in de architectuur. En ik denk aan de randen van de stad windmolens. Dan nog moeten we een deel van de duurzaam opgewekte energie van buiten de stad halen. Enschede heeft in verhouding met het energieverbruik te weinig grondgebied.”
Lees meer

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.